Koiran terveen rakenteen tärkeys

Olen aina ollut kiinnostunut koiran terveydestä. Olen pyrkinyt selvittämään omistamieni rotujen mahdolliset perinnölliset sairaudet ja ongelmat. Olen ollut tarkka siitä että tulevan pentuni sukutaulussa olisi mahdollisimman terveitä ja terverakenteisia yksilöitä.

Kuitenkin joskus sitten käy niin että törmää aivan uuteen ongelmaan itselle ja sellaista ei osaa edes epäillä saatikka kysyä kasvattajilta. Nyt kysymyksessä on tämä Jackin takajalkojen tila eli polven ja kintereen yliojentuvuus.

Eläinlääkäri Anna Mikkola Animagi Oulu, ystävällisesti pyynnöstäni antoi minulle luettavaksi koiran terveeseen rakenteeseen liittyviä artikkeleita. Laitan tähän alkuun kuvan terveestä koiran takaosasta ja vieressä on kuva siitä millainen Jackin tila on.

takaosavertailu (1)

 

Oikean puoleisessa kuvassa näkyy todella hienosti sekä polven niukka kumautuneisuus sekä kintereen puutteellinen kehitys / yliojentuvuus.

Liitän tähän alle ell Sanna Mikkolan minulle antamat linkit hyviin artikkeleihin koiran rakenteesta, artikkeleissa asiaa myös siitä miksi huonosti / niukasti tai ylikulmautunut koira ei saa kunnon lihaksia vaikka niitä luuston tueksi tarvitsisi.

http://poltsi.fi/Liisa/artikkelit/rakenne.html

http://www.kotinet.com/lagotto/rakenne.htm

Käykää tutustumassa aihe on tärkeä ja mielenkiintoinen. Lukuiloa 🙂

KommentoiEi kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi