Jack sairastaa

Hyppään ajassa eteenpäin ja tähän päivään tai oikeammin torstai 26.3.15.

Jack oli tuona torstai päivänä aivan reipas poika. Kävimme pienillä omilla lenkeillä Hillan kanssa. Sitten kaikki koirat leikkivät pihalla Jack mukana, kaikki oli hyvin.

Perjantaina 27.3. kaikki oli toisin, kuin salama kirkkaalta taivaalta jack muuttui kovin väsyneeksi, vetäytyi omiin oloihin. Havaitsin että Jackin suu haisi kovin ”raudalle”. Nostin huulia ja en huomannut mitään erikoista. Mittasin kuumetta mutta mittarini näytti että kuumetta ei ole. Tuossa vaiheessa en tiennyt että mittari on rikki, eli kuumetta oli aivan varmasti jo tuolloin perjantaina.  Soitin Ouluun animagiin ja sieltä määrättiin kipulääkettä koska eläinlääkäri arvioi että Jackin jalat ovat kipeät. Annoin kipulääkkeen ja jonkin ajan kuluttua minusta näytti niinkuin se olisi auttanut – ehkä laski hieman kuumetta. Kohta tilanne ja Jackin vointi oli sama.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Jack oli todella huono vointinen. Soitin heti aamulla päivystävälle eläinlääkärille ja pian sinne lähdimmekin. Jackin kuume oli eläinlääkärin mittaamana 39.8. Suuta tarkasteltaessa eläinlääkäri havaitsi että muutoin terveen näköiset ikenet vuotavat verta 🙁 kääk… mitä kummaa. Jackille tiputettiin niskanahan alle nestettä. Jackiltä otettiin verikoe, mutta sen tulosta en tiedä, koska eläinlääkärillä ei ollut mahdollisuutta tutkia sitä vastaanotto paikassa vaan hän aikoi tehdä sen kun pääsee päävastaanotolle. Jack sai kotiin antibioottikuurin, tukiruokaa hill`s a/d, mahansuoja tahna antibioottia varten ja neuvoksi että ruiskulla vettä ja ruokaa ettei kuivu ja saa ravinteita.

Sunnuntaina mittasin kuumeen sekä aamulla että illalla ja aina vaan sama lukema 39.8. Antibiootti ei ainakaan vielä ole auttanut. Soitin eläinlääkärille ja hän sanoi että odotetaan maanantaille ja sitten uudet verikokeet.

019

 

Tältä minun Jack näytti maanantai aamuna 30.3. Kuume sama kuin aiempina päivinä. Aamulla meni vesi kyllä ruiskulla mutta ruoka ei maistunut ollenkaan. Pitkiä ovat minuutit että saan soittaa eläinlääkärille klo 8 ja klo on nyt 07.39

No niin, eläinlääkäri tavoitettu, menemme sinne klo 10.00

Eläinlääkräri reissu meni hyvin. Jack on aina – olipa kipeä tai ei – kiltti oma itsensä. Jack nesteytettiin nahanalle, häneltä otettiin verikoe, josta ilmeni että valkosoluarvo on koholla – siis tulehdus on ! Jack sai kipupiikin sekä lopuksi vielä rauhoitettiin ja eläinlääkäri tarkisti nielun vierasesineen varalta, sellaista ei kuitenkaan löytynyt.

Jack sai lauantaina antibiootti kuurin, mutta koska se ei ole purrut toivotulla tavalla laitettiin toinen antibiootti kuuri päälle yhtäaikaa. Lisäksi Jack saa kotonakin tulehduskipulääkettä.

Kuusi (6) tuntia eläinlääkäri käynnin jälkeen Jack oli paljon virkeämpi – voi sitä iloa ja riemua <3 alla oleva kuva otettu maanantai iltana!!

033

 

Alla oleva kuva on otettu tiistai (31.3) aamuna <3 so far so good <3

012

Kiitos eläinlääkäri Katariina Pietilä Jackin tarkasta ja hyvästä hoidosta maanantaina 30.3

Kiitos eläinlääkäri Jarmo Hämäläinen kun otit meidät lauantaina pian vastaanotolle ja hoidit Jack alkuun toipumisen tiellä

Todennäköisesti Jackillä on raju hengitystietulehdus tai suun kautta saatu infektio irronneen maitohampaan kautta !

 

KommentoiEi kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi